Logo eendrachtbode.nl

Welkomstbord Kruytenburg moet na 18 jaar opeens weg

Omdat hem een dwangsom van 250 euro per dag boven het hoofd hing, heeft Mart van Nieuwenhuijzen vorige week noodgedwongen het welkomstbord bij zijn landschapscamping Kruytenburg in Poortvliet weggehaald. De ondernemer is er niet blij mee. ,,Dan moeten ze alles weghalen. Want er zijn in Zeeland zoveel borden die niet aan de regels voldoen.''

Het betreffende bord staat er al sinds juni 2000, en is door toenmalig burgemeester Van der Munnik onthuld bij de officiële opening van de landschapscamping. Ruim een jaar later voerde de provincie een nieuwe landschapsverordening in, bedoeld om het Zeeuwse landschap te beschermen. Voor Kruytenburg was er niets aan de hand, tot er in januari van dít jaar een brief in de bus viel. ,,Het bord moest binnen twee weken weggehaald worden, omdat het niet aan de afmetingen uit de verordening voldeed. Het was te hoog en te breed'', vertelt Mart van Nieuwenhuijzen.

Hij heeft sindsdien van alles geprobeerd om het bord te behouden. Maar de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) bleek niet te vermurwen. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 16 mei. 

Meer berichten