Logo eendrachtbode.nl

’Ik wilde weg uit Smerdiek, maar werd ouder en verstandiger’

Saskia van der Graaf uit Sint-Maartensdijk woont sinds Saskia's vrijwilligerswerk voor het dorp begon toen ze Zwarte Piet speelde. haar geboorte in de smalstad. Als dochter van de voorzitter van de Dorpstafel heeft ze lokale betrokkenheid niet van een vreemde. Ze is sinds een half jaar personeelsmanagementadviseur bij busmaatschappij Connexxion, een baan die volgens haar perfect bij haar past. ,,Ik verbind graag mensen met elkaar."

Haar vader is voorzitter van de Dorpstafel. Zo rolde Saskia ook het vrijwilligersleven in. Zo is ze vrijwilliger bij de Dorpstafel en Evenementen Comité Smalstad ,,Ik wilde heel graag zwarte Piet spelen op het dorp, dus zo kwam ik daar terecht. We hebben van alles georganiseerd, zoals speelmeerdaagse Jeugdland."  

Jeugdland

Momenteel is Van der Graaf secretaris. ,,Ik regel veel dingen tussendoor, maar ik moet natuurlijk ook vergaderen. We hebben zo'n zes evenementen per jaar, dus er moet veel gebeuren. Naast een baan is dat best veel werk, maar we weten het goed te verdelen. Vooral Jeugdland is veel werk omdat we een programma van drie dagen opzetten voor de jeugd van het eiland. Het is wel ontzettend leuk. Er komen ieder jaar zoveel lovende reacties op."

Ook is ze erg trots op de natuurspeeltuin die in Sint-Maartensdijk is geopend. ,,Ik heb er niet zoveel aan gedaan, maar mijn collega's van de Dorpstafel hebben zich hard ingezet voor het project. Het is gaaf om te zien wat er met weinig gemaakt kan worden. Het is leuk om te zien dat er steeds meer verbinding wordt gemaakt op het dorp. Dat is ook wat ik graag doe met mijn werk, verbindingen leggen tussen mensen."

Lees het hele verhaal met Saskia van der Graaf in de Eendrachtbode van 24 mei. 

Meer berichten