Logo eendrachtbode.nl

Drie geslaagden bij familie Van Dijke in Sint-Annaland

Het was een extra feestelijke dag voor de familie Van Dijke in Sint-Annaland. Arjan had zijn mbo-diploma voor meubelmaker al op zak, maar op één dag slaagden Gerhard en Annedien ook voor hun opleiding. ,,Een pak van m'n hart", zegt Gerhard.

Hij kreeg vorige week telefoon van het Calvijn College in Goes. Hij is geslaagd voor zijn havodiploma. ,,Toen het moment dichterbij kwam, vond ik het wel even spannend", zegt de 17-jarige Gerhard. ,,Even stressen, maar het is allemaal goed gekomen." Annedien (20) heeft die dag haar eindgesprek voor de pabo in Gouda gehad. ,,Het is allemaal goed gegaan", zegt ze zelfverzekerd. Nu ze de vierjarige opleiding heeft afgerond, is het plan om in het nieuwe schooljaar bij de Eben-Haëzerschool in Tholen te werken. Tot die tijd kan ze invalwerk doen op de Groen van Prinstereschool in Scherpenisse.

Praktijk

De 18-jarige Arjan is een man van de praktijk. ,,Ik ben het liefst gewoon bezig." Hij werkt het keukenbedrijf van hun vader Arjan (Ardi). Hij helpt ook met zijn zwager mee bij dierenwinkel het Vogelparadijs. Hij haalde al eerder zijn diploma voor meubelmaker aan het Zoomvliet College in Bergen op Zoom.

Keuken

Gerhard gaat in augustus beginnen aan de studie bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool in Breda. Of hij later het bedrijf van zijn vader in gaat, weet hij nog niet. ,,Het lijkt me goed om in elk geval nog ergens in de keuken te kijken. Misschien ga ik na mijn hbo-opleiding nog wel naar de universiteit om verder te leren in de bedrijfseconomie."

Meer berichten