Logo eendrachtbode.nl

Tennislessen voor mensen met beperking

Sportdorp Sint Philipsland is in samenwerking met tennisvereniging De Ruucstoppelen begonnen met tennislessen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Morgenavond (vrijdag) is er om zeven uur een open training bij De Ruucstoppelen in Sint Philipsland.

De organisatie hoopt uiteindelijk op een vaste groep deelnemers die blijft tennissen. Mensen die door hun lichamelijke of verstandelijke beperking moeilijk aansluiting kunnen vinden bij reguliere sportgroepen zijn tijdens de open training van harte welkom.

De nieuwe trainer van De Ruucstoppelen, Martijn van den Berg, heeft ervaring op het gebied van aangepast tennis. Bij aangepast tennis staat het plezier en enthousiasme voorop en het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden van de speler. Het kan onderling gespeeld worden, maar er kan ook aan de reguliere verenigingsactiviteiten worden deelgenomen. Het is met name bestemd voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere evenementen.

Vorige week was er al een les voor de bewoners van Smalstad XL in Tholen. 

Meer berichten