Logo eendrachtbode.nl
Yoeri Slokkers met rechts ploeggenoot Max Kroonen.
Yoeri Slokkers met rechts ploeggenoot Max Kroonen.

Slokkers en Op den Brouw rijden NK in Bergen op Zoom

De Vossemeerse Yoeri Slokkers eindigde woensdag in Bergen op Zoom bij het NK-tijdrijden voor junioren met een tijd van 35.33 minuten op een verdienstelijke 34e plaats. Celesta op den Brouw uit Sint Maartensdijk deed mee bij de elite vrouwen en clubrensters. Op den Brouw werd als 45e geklasseerd, met een tijd van 40.46 minuten. De renster van Jos Feron Lady Force had genoten van haar ruim 25 kilometer door de stad en het Bergse buitengebied. ,,Het was zo voorbij.''

Op den Brouw keek tevreden terug op haar race. ,,Ik zat er goed in en was geconcentreerd. De benen voelden sterk.'' Op de Huybergsebaan door de Bergse bossen was er wel pijn. ,,Je merkt dat die weg licht omhoog loopt.'' De tijdrit eindigde op de klinkers van de Grote Markt, voor het stadhuis.

Schitterend

Op den Brouw noemde de ambiance rond de titelstrijd schitterend. ,,Leuk dat het NK zo dichtbij huis gehouden wordt. Er was veel publiek. Ik hoorde nog een paar keer mijn naam roepen. Natuurlijk had ik geen tijd om te kijken wie het waren. Maar het is altijd leuk als je aangemoedigd wordt.''

Vader aan stuur

Slokkers werd tijdens zijn race begeleid door een ploegleidersauto van het professionele Roompot-team, met vader Ivo aan het stuur. De Vosmeerse junior mocht ook starten in het wegkampioenschap dat afgelopen weekend in het Zeeuws-Vlaamse Philippine verreden werd.

44 km per uur

Slokkers reed een sterke koers in dienst van zijn kopman Max Kroonen, de latere kampioen. Bij de opwarming op de rollen op de Gedempte Haven zat Slokkers gisteren naast Kroonen. Zij aan zijn bereidden zij zich voor op de race tegen de klok. De jonge coureur uit Oud-Vossemeer legde het 25 kilometer lange parcours af met een gemiddelde snelheid van 44 kilometer per uur.

Meer berichten