Afbeelding

Chauffeur Theo van Poortvliet vertikte het om een magnetron mee te nemen

Wat nu voor Theo van Poortvliet (64) als een bijzonder lange vakantie voelt, is over een maand definitief: dan is de vrachtwagenchauffeur officieel met pensioen. De Setallander is één van de velen in de transportsector die dit jaar afzwaait. De lange dagen maken het volgens hem voor jonge mensen onaantrekkelijk.

De laatste werkdag bij Hartog en Bikker was een bijzondere. Er stonden twee relatief korte ritten op het programma en na een levering in België was er bij terugkomst een ontvangstcomité van vrouw, en zelfs kinderen en kleinkinderen. ,,Het was een heel leuke dag." Van Poortvliet had nog 250 verlofuren open staan en die heeft hij een maand voor zijn officiële pensionering opgenomen. ,,Dat was ook het plan", vertelt hij in zijn huiskamer. ,,De laatste tijd heb ik er bewust weinig opgenomen. Nu met dit weer kan ik er zeker van genieten. Het voelt eigenlijk net alsof het een gewone vakantie is. Ik zit nu ook nog maar een week thuis."

Zijn laatste vrachtwagen was gevuld met blikken voor verf. Dat soort dingen vervoerde hij veel. Over de jaren zijn er veel verschillende goederen voorbijgekomen. Van chips tot matrassen en van bierflesjes tot bloembollen.

Lees het hele verhaal met Theo in de Eendrachtbode van 9 augustus.