Afbeelding

’Vrijwilligersdier’ Jan Slabbekoorn van stichting S.T.A.D. stopt

Jan Slabbekoorn is niet de man die vanaf de zijlijn overal commentaar op geeft. Integendeel, hij is de man die zijn schouders onder het verbeteren van de leefbaarheid in zijn geliefde stad Tholen zet. De 48-jarige voorzitter en penningmeester van de stichting S.T.A.D. zet per direct na twintig jaar een punt achter zijn bestuurswerk. Hij noemt zichzelf een vrijwilligersdier. Hij blikt terug en kijkt vooruit.

,,Ik heb met het bestuur nog een overleg in september om zaken over te dragen en ik ben tot januari nog beschikbaar voor hulp en vragen.'' Het gaat hem aan het hart te moeten stoppen, maar het bestuurswerk is volgens hem niet langer te combineren met zijn werk in de vestiging van Welkoop op het bedrijventerrein.

Afschrikken 

Slabbekoorn maakt zich zorgen over de leefbaarheid van de stad. Hij ziet heus wel mensen die de handen uit de mouwen willen steken als ze gevraagd worden bij activiteiten. ,,Ja, maar ze zijn niet bereid om zitting te nemen in een bestuur, om voorzitter of secretaris te worden. Het schrikt nieuwe mensen af. Ze hebben het verschrikkelijk druk met van alles en nog wat.''

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 16 augustus.