Logo eendrachtbode.nl

’Je hoeft eigenlijk helemaal niet op vakantie’

Ze fietsten er regelmatig langs en zeiden dan tegen elkaar: 'Daar zouden we nog wel willen wonen'. De wens van Bert en Marry Verweij-van Vossen kwam uit. Sinds 2014 verblijven ze langs de Zuiddijk ter hoogte van gemaal de Luyster eventjes buiten Sint Philipsland. 'Je hoeft eigenlijk helemaal niet op vakantie'

Bij de woning van Bert en Marry Verweij aan de Zuiddijk net buiten Sint Philipsland is het heel rustig. Op momenten klinkt alleen het ruisen van de wind door de bomen. Het brommen van een vlieg lijkt ineens heel wat. Dieren zijn er genoeg in het buitengebied. ,,We hebben hier veel spinnen. Maar ja, dat heb je als je buitenaf woont", zegt Marry. Bert is aan het werk. Hij is zzp-vrachtwagenchauffeur en daardoor altijd laat thuis. Zijn vrachtwagen parkeert hij niet aan huis. ,,De dam over de sloot is nu nog te smal daarvoor. Dan zouden we die moeten verbreden."

Het stel woont samen met drie poezen en rottweiler Tosca. ,,Ze doet haar ras geen eer aan", vertelt Marry. ,,Ze is de goedheid zelve. Het ligt er maar net aan hoe je ze opvoedt" Het is duidelijk te zien dat Tosca goed te eten krijgt. Het dier is nieuwsgierig naar nieuwe gasten. Wonen aan de zeedijk is voor het dier ook een grote weelde. Er is bij het uitlaten genoeg ruimte om te ravotten. Marry doet regelmatig een rondje met Tosca.

Lees het hele verhaal uit de serie An d'n Diek met Marry en Bert Verweij in de Eendrachtbode van 23 augustus. 

Meer berichten