Logo eendrachtbode.nl

Studie naar nieuwbouw Calvijn college in Tholen

Het Calvijn college in Tholen onderzoekt met bureau Kwartiermasters de mogelijkheden voor de bouw van een nieuwe school. Opknappen van het bestaande pand is ook een optie. In november verwacht directeur Peter Kunst een met cijfers onderbouwd rapport van het adviesbureau.

Nieuwbouw op de plaats van de huidige basisscholen aan de Molenvlietsedijk zou een optie kunnen zijn, maar ook herbouw op dezelfde plek aan de Zoekweg. Tholense Boys zou op plek van de basisscholen een derde sportveld krijgen, maar wanneer het Calvijn college opschuift, zou de voetbalvereniging aansluitend op het tweede veld dat derde sportveld kunnen aanleggen. En dat zou voor het Calvijn college, de voetbalvereniging en de bewoners van de Molenvlietsedijk en omliggende straten meer hun ideale situatie kunnen benaderen. ,,Maar er is nog niks beslist'', zegt schooldirecteur Kunst.

Niet duurzaam

,,Feit is dat ons gebouw in 2025 veertig jaar oud is en dan moeten we iets doen. Ons pand is een voorbeeld van de revolutiebouw uit de jaren tachtig met enkel glas, dus niet duurzaam gebouwd.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 27 september. 

Meer berichten