Logo eendrachtbode.nl

Rob Verburg brouwde driehonderd bieren

Rob Verburg uit Tholen heeft al driehonderd verschillende bieren gemaakt. Zaterdag (morgen) levert hij als lokale brouwer met een blindproefspel een bijdrage aan de eerste editie van het Thoolse bierfestival in Meulvliet. Hij is al ruim 25 jaar lid van het Bergse Bierbrouwers Gilde.

De Thoolse brouwer is benieuwd naar zaterdag. ,,Er is een groot verschil tussen bier drinken en bier proeven. Het ligt eraan of je voor Oktoberfest gaat met grote bierpullen, dus voor hoeveelheid, óf voor smaak. Om te proeven hoef je niet zoveel te drinken. Het is aantrekkelijk om net zoveel te drinken als je brouwt, maar dat moet je in de gaten houden. Alcohol is verslavend. Als je het in de gaten houdt, kun je prima elke dag proeven en genieten."

Acht uren drinken

Bezoekers van het bierfestival kunnen van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds bier drinken in Meulvliet. Verschillende (professionele) brouwers bieden hun bieren aan en er zijn diverse presentaties, ook van hobbybrouwers. Rob Verburg staat er met een blindproefspel.

Lees het hele verhaal met brouwer Rob Verburg in de Eendrachtbode van 11 oktober. 

Meer berichten