Logo eendrachtbode.nl

'Oranje jas en bordje hebben geholpen'

Sjaan Vermaas uit Sint-Maartensdijk had al eerder een hand gehad van de koning, maar gisteren schudde koningin Máxima haar ook de hand. Ze had er speciaal een oranje jas voor aangetrokken en haar verzoek op een papiertje geschreven. Vermaas was gisteren op de fiets uit Smerdiek naar de Schutse in Sint-Annaland gekomen. Daar wachtte ze samen met honderden andere mensen het koningspaar op. ,,Het was echt heel grappig", zegt ze. ,,Ook omdat mijn tante Betsy Moerland van beide een hand kreeg." 

Ongeveer tien minuten voor de aankomst van het koningspaar, stond Sjaan Vermaas klaar bij de hekken in Sint-Annaland. ,,Ik had er een papiertje voor meegenomen en een oranje jas aangedaan. Ik weet uit ervaring dat dat werkt. Voor een selfie hebben ze geen tijd, maar een handje wel." Ze hield haar bordje in de lucht en trok weer de aandacht. Dit keer van allebei. ,,Mijn tante Betsy Moerland uit Stavenisse heeft ook van allebei een hand gehad. Dit is echt heel grappig."

Bij het koningsbezoek aan Bergen op Zoom en Hoogerheide stond Vermaas ook op de voorste rij. Ze vroeg toen met een bordje om een selfie. ,,De koning zei toen dat ze daar geen tijd voor hebben. Een handje kon wel." Vermaas had ervan geleerd en vroeg met haar bordje nu 'Majesteit, handje aub.'

Afscheid Beatrix

De relatie van Sjaan en het koningshuis gaat al langer terug. Bij het bezoek van Beatrix aan Sint-Maartensdijk in 1996 was ze vrijwilliger bij het Rode Kruis en kon de feestelijkheden niet goed meemaken. Hetzelfde geldt voor haar man, die toen bij de brandweer zat. ,,In ruil mochten we wel bij het afscheid van Beatrix in Ahoy zijn." De Smerdiekse is fan van de Oranjes. ,,Dat werd er vroeger ingepompt hè", zegt ze. Sjaans man had dit keer wederom een taak te vervullen. Hij was parkeerwachter op het industrieterrein in Tholen.

Lees meer in de Eendrachtbode van 18 oktober. 

Meer berichten