Logo eendrachtbode.nl

Tholen geef gas bij wind- en zonne-energie

De opwekking van duurzame energie krijgt een impuls op Tholen en Sint-Philipsland. B. en w. hebben dinsdag diverse initiatieven voor het opwekken van wind- en zonne-energie goedgekeurd. De dorpsmolen van Sint Philipsland en de windturbine ten bate van zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk krijgen voorrang.

Ook de vervanging van de vijf windmolens van Eneco bij landbouwer Arne Geluk aan de Annavosdijk krijgt groen licht van de gemeente Tholen. Voorwaarde bij vervanging van deze turbines is wel, dat er 25 procent van de te realiseren opbrengst ten goede komt aan de gemeenschap. Daarmee gaat Sint-Annaland in de toekomst profiteren, zoals dat nu al het geval is met het windfonds in Anna Jacobapolder. Daar is een groot deel van de huizen voorzien van gratis zonnepanelen, dankzij het fonds dat door Windpark Krammer (34 turbines) wordt gevoed.

Wat zonne-energie betreft, zal worden ingezet op uitbreiding van zonnepark Ceresweg bij Tholen, het initiatief Koningin Julianastraat in Tholen en een plan voor zonnepanelen aan de Boomdijk bij Tholen.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 25 oktober. 

Meer berichten