Logo eendrachtbode.nl
Een van de deelnemende huizen in Oud-Vossemeer.
Een van de deelnemende huizen in Oud-Vossemeer.

Griezeltocht Vossemeer alleen nog voor kleintjes

Speeltuin de Vossetuin in Oud-Vossemeer organiseert vanavond (vrijdagavond) weer een griezeltocht, maar alleen voor basisschoolkinderen. Doordat jeugd en jongerenwerk van de gemeente na kritische vragen van de SGP niet meer meehelpt met de organisatie, is er voor jeugd vanaf twaalf jaar geen spooktocht meer.

,,Het lukt niet om ook een tocht voor oudere jeugd te organiseren", zegt Miriam van Gorsel van de Vossetuin. Het griezelen in Oud- Vossemeer trok vorig jaar de nodige belangstelling. Toen leidde de tocht achteraf tot vragen van de SGP aan het gemeentebestuur. De partij stoorde zich aan het 'toenemende macabere karakter'. De maskers en pakken van skeletten, vampiers en andere engerds zouden teveel verwijzen naar de dood. ,,Er wordt gespeeld met het ernstige moment van sterven", schreef raadslid Aad Prins toen namens zijn fractie.

Snoep

De SGP vond het ook niet de bedoeling dat jeugd en jongerenwerk van de gemeente mee hielp organiseren. Het college van b. en w. benadrukte in de antwoorden dat het slechts ging om een faciliterende rol. Toen is besloten om jeugd en jongerenwerk niet meer mee te laten helpen. Het argument was dat dat gezien de animo ook niet meer nodig was. Vorig jaar liepen er 75 jongeren vanaf twaalf jaar mee.

Nu blijkt dat de organisatie die hulp wel nodig heeft om de griezeltocht voor jeugd van alle leeftijden te kunnen organiseren. ,,We hadden een hele fijne samenwerking", zegt Van Gorsel. ,,We hebben van ouders en kinderen gehoord dat ze het jammer vinden. Er bestaat een kans dat ouders het volgend jaar oppakken." De griezeltocht voor jeugd vanaf twaalf jaar was beduidend griezeliger dan die voor de jongere kinderen. ,,Al waren ook die kleintjes al onder de indruk van een huis in de Voorstraat. Ze durfden daar toen niet allemaal naar binnen", zegt Van Gorsel.

In stijl versierd

De kinderen lopen morgenavond vanaf kwart over zes langs de deuren in Oud-Vossemeer om snoep te vragen. Er zijn tot nu toe 65 aanmeldingen en twaalf plekken waar ze snoep kunnen halen. Verschillende huizen in het dorp zijn geheel in stijl versierd. Het schoolplein van de Die Heenetrechtschool is dit jaar het startpunt.

Lees verder in de Eendrachtbode van 25 oktober. 

Meer berichten