Logo eendrachtbode.nl

Zoetekauwen aan gezond volkorenontbijt op school

Een volkorenboterham of een tarwebolletje met 30+ kaas, halvarine, jam of aardbei- en bietjesspread. De krentenbol en appel moeten de kinderen van groep vier van de Groen van Prinstererschool in Scherpenisse dinsdag op het Nationaal Schoolontbijt delen.

Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde gaf gisteren het goede voorbeeld in het gemeentehuis. De leerlingen van De Schalm uit Stavenisse waren er te gast. De burgemeester betaalt voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen door te doneren aan de stichting Kinderpostzegels. Het thema is een feestje voor iedereen. Dinsdag gingen de leerlingen van de Groen van Prinstererschool hen voor met een gezond ontbijt. In de groep van juf Janneke Prosman zitten 22 kinderen. Alle tafels zijn gedekt als ze binnenkomen. Er is zelfs aan tafelschikking gedaan, want bij elke stoel staat een bordje op tafel met de naam van de leerling. Na het zingen van een psalm, en gebed, mogen de kinderen beginnen. De juf legt uit wat er allemaal te eten is en vertelt dat het drinken (melk en yoghurt) later wordt ingeschonken om te voorkomen dat tijdens het eten de bekers omkieperen.

Proeven
,,Er is niet voor iedereen een krentenbol", zegt ze. ,,Snijd die door midden en deel die met anderen.'' Er staan ook schaaltjes met schijfjes komkommer op tafel. De aardbei- en bietjesspread is niet bekend. Kinderen mogen eerst een beetje proeven. Het valt in de smaak. Een kleine rondgang langs de tafels leert dat de kinderen vooral van zoetigheden op hun brood houden. Sommigen zijn echte zoetekauwen

Lees verder in de Eendrachtbode van 8 november. 

Meer berichten