Logo eendrachtbode.nl

27 kilo hennep in auto Sint-Maartensdijk

Sint-Maartensdijk wordt geplaagd door hennepteelt en andere criminaliteit. Op de Markt werden drie mannen aangehouden omdat ze bij elkaar 27 kilo van de softdrugs in hun auto's vervoerden. Onlangs werden er ook drie mensen aangehouden bij hun operationele kwekerij in de Bloemenlaan. Zondag was er aan de Korte Vest een auto in brand gestoken. 

De grote vondst van 27 kilo hennep werd vorige week donderdag gedaan door de politie. Een Italiaan (36), een Duitser (26) en een 32-jarige man met onbekende nationaliteit zijn aangehouden op de Markt. Hun twee auto's waren gevuld met de kilo's aan softdrugs. Dat is allemaal in beslag genomen.

De politie kwam de mannen op het spoor na een tip. Ze zijn meegenomen naar het bureau en verhoord. Vijf november zijn ze weer in vrijheid gesteld om hun proces af te wachten. De auto's kregen ze niet terug.

Camerabeelden

Zondagavond brandde er op de hoek van de Korte Vest en Blauwstraat een auto uit. Het voertuig was aangestoken. ,,Auto's vliegen niet zomaar in brand", zegt een politiewoordvoerder. Er is bovendien aangifte gedaan van brandstichting. De politie is nog bezig met een onderzoek en bekijkt daarvoor onder andere camerabeelden.

Bloemenlaan 

Inmiddels twee weken geleden zijn er twee Smerdiekenaren en een 19-jarige Tholenaar aangehouden in een woning in de Bloemenlaan. Daar was een operationele hennepkwekerij met 277 planten. Stadlander heeft de huur opgezegd.

Meer berichten