Logo eendrachtbode.nl
Beeld uit de bewuste raadsvergadering. Raadsleden van CDA, VVD en Pvda/GL in gesprek over de motie over de regenboogvlag. Jacques Dekkers (zittend) diende die in.
Beeld uit de bewuste raadsvergadering. Raadsleden van CDA, VVD en Pvda/GL in gesprek over de motie over de regenboogvlag. Jacques Dekkers (zittend) diende die in.

'Draai besluiten zondagopenstelling en regenboogvlag terug'

De kerkenraden van 22 verschillende kerken op Tholen en Sint Philipsland roepen de politieke partijen die voor zondagopenstelling en de regenboogvlag stemden, op hun besluit terug te draaien.

De besturen deden die oproep in de krant van donderdag via een advertentie. ,,Met verdriet in ons hart hebben we als gezamenlijke kerken kennis genomen van de ontwikkelingen die in de raadsvergadering van 11 oktober plaats hebben gevonden." In die gemeenteraadsvergadering steunden PvdA/GL, PVV, CDA, SP en de VVD een motie van ABT voor zondagopenstelling voor serviceorganisaties. In diezelfde vergadering tekende zich eenzelfde meerderheid af voor een motie van PvdA/GL voor het hijsen van de regenboogvlag. SGP en CU stemden tot twee keer toe tegen.

Aan de kant geschoven

Onder de ondertekenaars zijn onder andere alle Gereformeerde Gemeenten, Hersteld Hervormde Gemeente en de Hervormde Gemeenten van Sint-Annaland, Scherpenisse en Sint Philipsland. ,,Er worden grenzen verlegd en christelijke normen en waarden, die altijd gemeengoed waren binnen onze gemeente, aan de kant geschoven. Daar maken we ons als kerken grote zorgen over. We roepen de politieke partijen op Tholen dan ook op om terug te keren van deze weg." De elf overige kerkgenootschappen op Tholen en Sint Philipsland ondersteunen de boodschap niet. Onder hen zijn bijvoorbeeld de verschillende Gereformeerde kerken, de rooms-katholieke parochies en de Hervormde Gemeenten van Tholen, Oud-Vossemeer en Stavenisse, alsmede Immanuel en Rehoboth Sint-Maartensdijk..

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 15 november. 

Meer berichten