Logo eendrachtbode.nl

Marianne Buijs uit Stavenisse is alleen, maar niet eenzaam

,,Ik ben alleen op de wereld", zegt de 71-jarige Marianne Buijs uit Stavenisse. Ze heeft op Tholen geen familie en geen kinderen. Toch is ze absoluut niet eenzaam en houdt ze zichzelf al jaren bezig met zoveel mogelijk vrijwilligerswerk. ,,Toen ik in de WAO belandde, wilde ik zoveel mogelijk bezig blijven. En dat wil ik nog steeds."

Toen ze in de WAO belandde, begon ze meteen met vrijwilligerswerk. ,,Ik wilde graag bezig blijven. Dat wil ik nog steeds. Ik ben toen ook gaan volksdansen, tot ik daar een tijd geleden weer mee moest stoppen door fysieke beperkingen", zegt ze.

Thuishaven

Zo werkt ze via Sjaloom voor de boodschappendienst in de Maartenshof, werkt ze in de vrijwillige thuiszorg van de gemeente, is ze vrijwilligster bij De Zonnebloem Scherpenisse en helpt ze bij dagbesteding De Thuishaven in Ten Anker. ,,Dat laatste vind ik echt het leukste. Dementerende mensen zijn ontzettend dankbaar dat je ze aandacht geeft. Als we 's morgens met zijn allen koffie hebben gedronken, krijgt iedereen een snijplank met verse groenten die ze mogen schoonmaken en snijden. Daar maken we soep van en dat eten we gezamenlijk op. Heel leuk is dat. Toevallig ben ik vorige week vrijdag niet geweest omdat ik een uitje met Sjaloom had. Ik verlang dan alweer naar komende vrijdag om de mensen weer te zien. Vanuit de thuiszorg van de gemeente hou ik om de week op woensdagmiddag een zieke vrouw gezelschap. Haar man is haar mantelzorger en hij wil dan graag gaan bridgen. Dat kan hij dan doen terwijl hij zijn vrouw met een gerust hart bij me achterlaat. Bij De Zonnebloem doen we allerlei leuke dingen. Ik behoor nog niet tot de doelgroep, maar dat zou onderhand wel kunnen", lacht ze. ,,Gelukkig ben ik voorlopig nog vrijwilliger."

Lees het hele verhaal met Marianne Buijs in de Eendrachtbode van 15 november. 

Meer berichten