Logo eendrachtbode.nl

Vossemeerse helpt zwangere vrouwen met abortusplannen

Niet iedere vrouw die zwanger raakt, is in blijde verwachting. Aanstaande moeders en vaders hebben uiteenlopende redenen om hun baby niet te willen. Ze overwegen dan om abortus te plegen. Arlindy van Harberden uit Oud-Vossemeer probeert ouders te overtuigen het kind toch te houden.

Arlindy (21) is vrijwilliger voor Er is Hulp. Dat is een hulpverleningsafdeling van de stichting Schreeuw om Leven. De stichting is opgericht om een stem te geven tegen abortus en euthanasie. Daarnaast helpen (vrijwillige) medewerkers van de stichting en bijbehorende afdelingen zwangere vrouwen en wanneer gewenst ook de aanstaande vaders als ze moeilijkheden ervaren. Arlindy is een zogeheten buddy.

Buddy  

Zwangere vrouwen kloppen bij Schreeuw om Leven aan voor hulp en worden wanneer zij dit willen aan een buddy gekoppeld. Dat kan puur om mentale ondersteuning gaan, maar ook om een financieel steuntje in de rug. Geld, of vooral het gebrek eraan, kan namelijk een reden zijn voor een moeder om het kind niet te willen, vertelt Arlindy.

Financiële hulp

Voor moeders die om financiële redenen een abortus overwegen, is er geld beschikbaar via stichting Schreeuw om Leven. Er zijn verschillende sponsorplannen. Die lopen bijvoorbeeld tot het eerste jaar van de baby. De moeders en/of vaders krijgen geen contanten, maar bijvoorbeeld luiers, babyvoeding of hulp bij het inrichten van de babykamer. Andere redenen om geen kind te willen, zijn het gevoel dat werk of opleiding op het spel staan, er geen steun is van de eigen ouders of eenvoudigweg allerlei dromen die in duigen vallen. Arlindy, zelf veertien maanden moeder van Celinde, is momenteel buddy van twee moeders. Een daarvan woont in de gemeente Tholen. De ander verder weg. Meer informatie mag ze niet geven. In beide gevallen was de hulp succesvol. Beide moeders houden nu toch hun kind terwijl ze eerder abortus overwogen.

Lees verder in de Eendrachtbode 29 november. 

Meer berichten