Logo eendrachtbode.nl

'Gemeente Tholen werkt mee aan terroristische organisatie'

Volgens de vereniging Maerloo uit Sint-Philipsland werkt de gemeente Tholen mee aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. Tijdens een zitting bij de Raad van State van maandag is een zaak behandeld tussen de gemeente en Maerloo en oprichtster C.J. Bolijn. De gemeente neemt nu zelf juridische stappen. 

Bolijn vecht een dwangsom aan die zij kreeg omdat ze in 2015 iets op haar perceel in de Campweg in Sint Philipsland illegaal had gebouwd. 

Tijdens de zitting van maandag kwamen uit de onderliggende stukken verschillende beschuldigingen richting de gemeente en specifiek burgemeester Ger van de Velde en secretaris Simon Nieuwkoop. Daarin onder andere wordt gesteld dat onrechtmatige besluiten zijn genomen en mee is gewerkt aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. ,,Deze beschuldigingen zijn suggestief van aard en hebben grote impact op alle betrokkenen", zegt een woordvoerder van de gemeente. Welke organisatie precies, is niet bekend. 

Het college van b. en w. bereidt in samenspraak met 'Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen' juridische maatregelen voor. Ook is de Commissaris van de Koning Han Polman op de hoogte gesteld.

Meer in de Eendrachtbode van 6 december. 

Meer berichten