De politie verspreidde op Twitter een foto van de vondst in Sint-Maartensdijk.
De politie verspreidde op Twitter een foto van de vondst in Sint-Maartensdijk.

Babymelk voor Azië in Pluimpotweg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt twee pallets met babymelkpoeder die de politie dinsdag in beslag heeft genomen in Sint-Maartensdijk. De gemeente voerde samen met de belastingdienst een controle uit bij het bedrijfsverzamelgebouw in de Pluimpotweg en ontdekte daarbij de honderden pakken met poeder. De politie belde de producent en trok de conclusie dat de pakken wel eens gestolen zouden kunnen zijn.

Ambtenaren van de gemeente gingendinsdagmiddag onder politie-escorte de verschillende loodsen in het bedrijfsverzamelgebouw af. Volgens een van de ondernemers in de weg, waren ze op de hoogte gebracht dat de controle zou plaatsvinden. Tijdens de controle vonden de beambten de twee pallets met daarop honderden verpakkingen van babymelkpoeder. ,,Er is bekend dat babyvoeding zeer gewild is in Aziatische landen", vertelt een politiewoordvoerder.

Bendes

Vijf jaar geleden was er een run op babymelkpoeder. Chinezen kochten het Nederlandse Nutrilon massaal op. Chinezen vertrouwden hun eigen merken niet meer nadat baby's gezondheidsklachten kregen, er overleden zelfs kinderen. Ze zetten hun zinnen op Nutrilon. Bendes zagen daar ook brood in. Op een foto die de politie heeft verspreid is te zien dat het in Smerdiek ook om Nutrilon-melkpoeder ging. De politie nam na de vondst contact op met de producent. Toen bleek dat deze partij mogelijk gestolen was en dat de verpakking niet origineel was. Daarom is de NVWA ingeschakeld om de zaak verder te bekijken. Die instantie doet verder geen uitspraken over het lopende onderzoek.

Lees verder in de Eendrachtbode van 13 december.