Afbeelding

Carbid knalt dit jaar voor Buutvrij Tholen

Het carbid dat op oudejaarsdag in Tholen wordt aangestoken, knalt dit keer voor speeltuinvereniging Buutvrij. Behalve het goede doel is het recept onveranderd, vertelt Lennard Berrevoets van de carbidstichting.

Tussen half één en half zes wordt maandag 31 december op sportpark de Bent dus weer veelvuldig geknald. Het is het zesde jaar dat de stichting het feestje organiseert. Er is muziek, een bar met wijn, bier, glühwein, fris en warme chocolademelk en er is ook wat te eten. Ook worden er nog verlotingen georganiseerd. Vorig jaar was er daarnaast nog een veiling van een shirt van Feyenoorder en Tholenaar Bart Nieuwkoop. ,,Die heeft toen mooi bijgedragen aan de opbrengst", vertelt Berrevoets. Die lag vorig jaar op maar liefst negenduizend euro. Dat was een hoog bedrag, vindt ook Berrevoets. Het heeft een verklaring. Toen vierde de stichting het eerste lustrum en het geveilde spelersshirt van Nieuwkoop droeg naast de vaste bijdragen van sponsoren een flinke steen bij. ,,De andere jaren hebben we rond de zesduizend euro opgehaald. Sponsoren kunnen we overigens altijd nog gebruiken. Iedere euro is welkom."

Puzzelstukje

De benodigde vergunningen zijn inmiddels weer aangevraagd. ,,We hebben weer onze negen vaste leden plus ondersteunend personeel. Die staan bijvoorbeeld achter de bar. Ook hebben we de EHBO Tholen al bereid gevonden om voor ons klaar te staan."

Links Ruud Muijt van Buutvrij, rechts Lennard Berrevoets.