Logo eendrachtbode.nl
De stand van de SP op de laatste braderie in Sint Philipsland.
De stand van de SP op de laatste braderie in Sint Philipsland.

SP stelt vraagtekens bij functioneren huisarts Sint Philipsland

De SP-afdeling Tholen heeft in Sint Philipsland huis-aan-huis een vragenlijst bezorgd over een van de twee huisartsen. Een van hen zou 'steevast te laat arriveren voor het spreekuur.' Wethouder Jan Harmsen heeft naar aanleiding van de kwestie contact gezocht met de huisarts.

De SP besloot om de lijst rond te brengen na de reacties op de braderie op zaterdag 7 juni. Morgen wordt de vragenlijst opgehaald. Op de braderie werden bezoekers gevraagd naar zaken die verbeterd moeten worden in het dorp. Het vaakst werd het te laat komen van een van de huisartsen genoemd. Het gaat volgens Kees Slager van de SP om tientallen reacties. Bezoekers aan de kraam van de SP konden punten opgeven waar ze aandacht voor vroegen. 'Huisartsenpraktijk vaak onbezet' scoorde het hoogst. Om tien over elf 's ochtends hadden al vijftien bezoekers te kennen gegeven zich daar zorgen over te maken. De andere punten uit de top 3 waren: geen openbaar vervoer na zes uur 's avonds en te veel onkruid in de straten en stoepen.

Drie vragen

Voor de SP is er genoeg aanleiding om protest aan te tekenen. De afdeling roept daarom de hulp in van de inwoners. Er zijn drie vragen geformuleerd: 1. Steunt u het protest tegen het veel te laten komen van de arts, 2. Heeft u er zelf ooit bij de arts over geklaagd en 3. Kent u situaties waarbij de afwezigheid van de arts problemen opleverde. Bij het beantwoorden van de laatste vraag wordt ook gevraagd die ervaring door te geven aan de SP.

Nog nooit gehoord

Dokter De Cock is op de hoogte van de brief die in zijn praktijk is verspreid, zegt hij desgevraagd. ,,Dat is volledig voor rekening van de SP. Ik ga daar niet te veel op reageren. Maar ik vind het wel bijzonder dat de SP dit doet. Ik heb het nooit gehoord. We zullen zien wat er van komt.'' De Cock nam in februari 2003 de apotheekhoudende huisartsenpraktijk over van dokter Van Doesburg. In deze krant van december 2002 vertelde de nieuwe huisarts de praktijk in dezelfde trant te zullen voortzetten.

Lees verder in de Eendrachtbode van 20 december. 

Meer berichten