Logo eendrachtbode.nl
Annemiek Aarnoudse en haar dochter.
Annemiek Aarnoudse en haar dochter.

’Parkeerterrein Cornelis Frankenstraat mag van mij permanent worden’

De gemeente gaat volgend jaar een visie op de Thoolse openbare ruimte opstellen. Daarvoor worden mensen uit iedere kern via een enquête om hun mening gevraagd. De Eendrachtbode heeft alvast gepolst wat de wensen zijn als het om riolering, groen, bestrating, verlichting, verkeersborden en kunstwerken gaat. Deze week: Oud-Vossemeer en Sint-Annaland.

Annemiek Aarnoudse (35) uit Oud-Vossemeer

,,We zijn pas verhuisd en wonen nu aan de haven. De Veerstraat mag van mij opnieuw bestraat worden. Dat is nu hobbeldebobbel. Vooral met de fiets is dat niet prettig, met de auto gaat het wel. Waar wij wonen, is een stuk geasfalteerd. Bloembakken neerzetten zou een goed idee zijn, zodat de auto's moeten slalommen en het geen racebaan wordt. Er komt niet heel veel verkeer, dus drempels hoeven niet. Bloembakken zijn ook een stuk goedkoper, denk ik. Ik heb jonge kinderen, dus ik vind de verkeersveiligheid erg belangrijk. Qua nieuwbouw staat het in Oud- Vossemeer al jaren stil, terwijl ze in Tholen veel bijbouwen. Dat kan hier ook. Her en der ligt braakliggend terrein waar ze iets moois van kunnen maken."

Jeroen Verhoek (35) uit Sint-Annaland 

,,Het Havenplein kan, zeker met de nieuwe situatie er aan vast, wat verkeer betreft wel wat duidelijker. Ik hoorde dat dat aangepakt zou worden, maar dat het geld op was. Voor de horeca hier zou het ook beter zijn als ze wat meer ruimte kregen. Ook een speelveldje voor honden lijkt me een goed idee, dat hebben we nog niet. Verder ben ik zeer tevreden over het dorp. De verlichting is in orde en als ze stuk gaat, wordt het binnen korte tijd gerepareerd. In de Suzannaweg en de Molendijk kwam bij slecht weer water omhoog, maar dat is naar tevredenheid opgelost. Over het algemeen hebben we genoeg groen op het dorp en zie ik geen andere punten voor verbetering."

Anton van Putten (71) uit Oud-Vossemeer

,,Het noodparkeerterrein in de Cornelis Frankenstraat mag van mij een permanent parkeerterrein worden. Ik denk dat het een goed idee is dat de gemeente de grond koopt van Stadlander en dan moeten ze meteen dat braakliggende stuk meenemen. Hier op het Raadhuisplein is de helft van de parkeerplek weg. Zeker als ze hier meer toeristen willen hebben, moeten ze daar iets aan doen. Sommige gezinnen hebben drie of vier auto's. Met meer parkeerterreinen kan er misschien afgesproken worden dat er twee auto's per gezin in de straat gezet worden, en de rest ergens anders moet parkeren. Verder kan ik niks bedenken om over te klagen. Over het algemeen is alles hier goed geregeld."

Lees verder in de Eendrachtbode van 28 december. 

Meer berichten