Logo eendrachtbode.nl

’Maakt niet uit waar ik woon, als er daar maar water is’

Na acht jaar gewerkt te hebben als helikoptermonteur, gooide Marijn Rijstenbil (30) uit Oud-Vossemeer het over een andere boeg. Hij ging aan de slag bij frietfabriek Lamb Weston. Daarnaast is hij al zeven jaar voorzitter van de scouting in Tholen. ,,Het verantwoordelijkheidsgevoel dat kinderen bij de scouting leren, komt van pas in hun latere leven."

Marijn was zeven jaar oud toen hij bij de scouting in Tholen begon. Inmiddels is hij er voorzitter. ,,Mijn ouders hebben me toen op scouting gezet. Ik had al veel hobby's achter de rug, dus we probeerden de scouting maar", weet hij nog. ,,In het begin is het vooral spelen. Op je zestiende mag je beginnen met leiding geven aan de jongere kinderen. Je groeit er steeds meer in en je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Op een gegeven moment ga je naar vergaderingen toe en mag je je zegje doen. Dan ga je je met van alles bemoeien", lacht hij.

,,Toen werd ik teamleider van een speltak, een leeftijdscategorie, bij de scouting. Na drie jaar kende ik het trucje wel, dus ik was toe aan wat anders. Ik werd bestuurslid en functiepraktijkbegeleider. Ik begeleidde de nieuwe leiding. Ik was algemeen bestuurslid toen de voorzitter ermee stopte. Er was niemand, dus ik nam het over", vertelt hij.

Lees het hele verhaal met Marijn Rijstenbil in de Eendrachtbode van 28 december. 

Meer berichten