Logo eendrachtbode.nl
Het bestuur van de stichting op de Haven in Tholen, v.l.n.r Willem van der Meer, Henk Nieuwenhuis, Jan Wijnen, Fred Oostrum en Cees Timmermans.
Het bestuur van de stichting op de Haven in Tholen, v.l.n.r Willem van der Meer, Henk Nieuwenhuis, Jan Wijnen, Fred Oostrum en Cees Timmermans.

Thovertaxi’s rijden voor bezoekers dagbesteding of basisschoolleerlingen

De kersverse stichting Thover gaat zorgen voor een alternatief voor openbaar vervoer op Tholen. Het moet geen concurrent van Connexxion of taxibedrijven worden, maar specifieke doelgroepen van A naar B brengen. Bijvoorbeeld bezoekers van een koffieochtend bij het Leger des Heils of leerlingen van een basisschool. De Thovertaxi zal niet door individuen die geen Bob hebben, te bestellen zijn.

Thover staat in het coalitieprogramma van het huidige college. Het is daarmee één van de speerpunten. Een alternatief vervoersysteem staat tegelijk al langer op het wensenlijstje van de gemeente. Het is al vaker serieus geprobeerd, maar met name door het ontbreken van voldoende financiën niet gelukt. Nu er subsidie van de provincie beschikbaar is, wordt het doorgezet.

Er moest een stichting komen die het geld kan beheren. Daar heeft Dolf Becx, extern adviseur van de gemeente, mensen voor benaderd. ,,We hebben gekeken naar een spreiding over de kernen en naar expertise", vertelt Becx. Oud-raadslid en Bieb in de Buurtvrijwilliger Henk Nieuwenhuis uit Tholen is voorzitter, oud-ambtenaar Willem van der Meer uit Sint Philipsland is secretaris, Fred Oostrum uit Sint-Maartensdijk is aangetrokken omdat hij vanwege zijn bedrijf de Thoolse Taxi het reilen en zeilen van vervoer goed kent. Hij is penningmeester. Cees Timmermans uit Oud-Vossemeer en Jan Wijnen uit Tholen zijn algemeen bestuurslid. Dolf Becx is extern adviseur en is in die hoedanigheid sinds 2000 bij verschillende gemeentelijke projecten betrokken geweest.

Nieuwenhuis: ,,Het is belangrijk voor een plattelandsgemeente als Tholen. Het bevordert de leefbaarheid in de kleine kernen.'' Het systeem krijgt nu eindelijk handen en voeten want het wordt volgens Van der Meer al genoemd in de toekomstvisie voor Tholen in 2002.

Lees meer in de Eendrachtbode van 10 januari. 

Meer berichten