De twee daders van de overval op Anton Gelok in de Molenstraat in Oud-Vossemeer kan de justitie na lang speurwerk niet vinden. Een onbevredigend einde
van een lang slepende zaak, die tevergeefs werd geprobeerd vlot te trekken via de tv-uitzending Opsporing Verzocht.
De twee daders van de overval op Anton Gelok in de Molenstraat in Oud-Vossemeer kan de justitie na lang speurwerk niet vinden. Een onbevredigend einde van een lang slepende zaak, die tevergeefs werd geprobeerd vlot te trekken via de tv-uitzending Opsporing Verzocht.

Overval op Anton Gelok gaat uit als een nachtkaars

Er is een heel dik dossier van, zo toonde politierechter mr. J.P.M. Hopmans in de Middelburgse rechtbank, maar het opsporen van de overvallers van Anton Gelok uit Oud- Vossemeer zit op een dood spoor. Het Openbaar Ministerie heeft de moed opgegeven dat de twee daders ooit voor de rechter verschijnen. Alleen de gebruiker van de gestolen bankpas van Gelok stond nu voor de rechter. Hij kwam er vanaf met 3 dagen hechtenis en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand met een proeftijd van twee jaar.

Die drie dagen hechtenis waren gelijk aan het voorarrest van de 32-jarige G.S., die nu in Zwitserland woont, waar hij als isoleerder werkt. Rond april 2017 zat hij echter in een depressie en was S. 'erg uit balans', zoals de rechter citeerde uit het reclasseringsrapport. Toen nam S. 'rare besluiten.' Hij kreeg de tijdens de overval op Anton Gelok gestolen bankpas in handen en probeerde daarmee bij het ABN-Amro-kantoor in Bergen op Zoom geld op te nemen. Dat mislukte echter, maar een beveiligingscamera had de man op de foto gezet en via het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd Gert-Jan S. herkend. Hij woonde in Culemborg, Duitsland en Zwitserland en ook in Noorwegen. Tijdens het pinnen had de man een capuchon op en een bril op, terwijl S. volgens de rechter niet brildragend was. Allemaal om zo onherkenbaar mogelijk zijn gang te kunnen gaan.

Vreemd

De pinpas werd dezelfde nacht van de overval al gebruikt. Ondanks het grote onderzoek naar de overval in Oud-Vossemeer bleek S. daar volgens de rechter niks mee te maken te hebben. Daarvoor kon in elk geval het bewijs niet worden geleverd. De tijdens de zitting van de politierechter aanwezige dochter van Anton Gelok noemde dat 'vreemd.' ,,De bankpas is tussen 2.00 en 2.30 uur die vijftiende april 2017 ingeslikt bij de geldautomaat en mijn vader heeft pas na 4.00 uur de politie gebeld.''

De rechter zei te moeten afgaan op de bewijsmiddelen en het was hem niet gebleken dat S. iets te maken zou hebben met de daadwerkelijke overval. De bankpas van Gelok zou S. van een zekere Mo hebben gekregen. ,,Ik wist dat het niet goed zat, maar ik vermoedde niet dat de bankpas afkomstig was van een overval. Dan zou ik het nooit gedaan hebben'', had S. tegenover de politie verklaard. Hij had vanaf 5 september 2017 drie dagen vast gezeten en een verzoek van het Openbaar Ministerie om de voorlopige hechtenis destijds te verlengen, was door de rechter afgewezen. Van een strafblad was toen nog geen sprake. Pas in 2018 kreeg S. een geldboete voor autodiefstal.

Lees het hele verhaal over de rechtszaak in de Eendrachtbode van 17 januari.