Logo eendrachtbode.nl

'Het afscheidsfeestje van groep 8, daar hebben we het nog over'

Na een spontane ontmoeting van oud-Regenboogleerlingen Cor Prince en Judith van den Berge in Utrecht organiseerden zij samen met Annet Baerends en Annejo de Keijzer een reünie. Zaterdag kwamen de leerlingen, die meer dan veertig jaar geleden samen op de 'Bosjesschool' zaten, weer samen in Tholen.

Iedereen is nog in leven, maar niet iedereen van de lichting 1975- 1980 kon er zaterdag bij Salus in Tholen bij zijn. Drie wonen er in het buitenland. Gerda Mosselman en René Verschoor in Scandinavië en Ulrich Bohr in Suriname. Zittend in een kring deed iedereen eerst zijn verhaal.

,,Iedereen heeft het gevoel benoemd waarmee ieder hier kwam", vertelt Judith van den Berge. Zelf was ze enthousiast, vol opwinding en dankbaar dat er zoveel mensen waren gekomen. Ze hebben niet iedereen kunnen vinden om uit te nodigen. Via Facebook kon het gros worden gevonden en Cor Prince zocht via zijn offline netwerk om de mensen te zoeken die niet zo makkelijk op het web vindbaar zijn.

Inmiddels zijn alle leerlingen 'Sarah's en Abrahams', vertelt Peter Luten. Hij is één van de weinigen die nog in Tholen woont. Velen trokken verder de provincie in of zijn ergens anders terecht gekomen. Van den Berge woont bijvoorbeeld in Zutphen. ,,Vanwege de school van onze kinderen", verklaart ze.

Lees het hele verhaal over de reünie in de Eendrachtbode van 31 januari. 

Meer berichten