Logo eendrachtbode.nl

Hart van Mirthe Walpot uit Tholen ligt deels in Kenia

De 20-jarige Mirthe Walpot uit Tholen zit niet graag stil. Ze heeft een fotografiebedrijf en is bezig met het ontwikkelen van een bedrijf dat zich richt op feestjes. Als het kan, pakt ze het liefst een vliegtuig om er tussenuit te gaan. ,,Mijn hart ligt deels in Kenia."

Na de Eben-Haëzerschool, ging ze naar het Calvijn College in Tholen. Ze had een breed scala aan eventuele toekomstplannen. ,,Ik vond altijd heel veel dingen leuk, nu nog steeds. Stewardess leek me wel wat, of architect. Mijn vader is dat ook en vroeger tekende ik graag huizen en plattegronden."

Inmiddels heeft ze haar eigen fotografiebedrijf opgericht. ,,Ik kwam erachter dat ik een associate degree kon behalen in ondernemen. Dat volg ik nu. Het past perfect bij me. Ik ben gewoon een ondernemer, daar geniet ik enorm van." Omdat het een deeltijdstudie, ook in Ede, betrof, verhuisde ze terug naar haar ouderlijk huis in Tholen.

Emoties

Ze was al drie jaar bezig met fotograf e toen ze haar bedrijf oprichtte. ,,Het begon met een oude camera die ik van mijn vader kreeg. Ik begon met het fotograferen van mijn vriendinnen, zoals veel jonge meiden dat doen. Mijn broer is bruidsfotograaf en ik kreeg op den duur van hem een camera."

Toelaten

,,Ik ben er echt in gerold. Ik werd gevraagd om de receptie van een vriendin te fotograferen, en toen kwam ik erachter dat ik het vak echt ontzettend leuk vind. Op Tholen loopt het goed, ik moet het hier voornamelijk hebben van mond-tot-mondreclame. Ik maak ook wel familiefoto's, maar bruidsfotografie vind ik het mooiste om te doen. Ik geniet enorm van mijn werk. Ik vind het prachtig dat ik deel mag uitmaken van de mooiste dag van mensen hun leven. Ik doe ook wel eens bruiloften van mensen elders in het land, die ik helemaal niet ken, en dan vind ik het bijzonder dat ze me toelaten in hun leven op die dag. Ik leg graag emoties vast en dat wil ik blijven doen"

Mirthe heeft een vriend in Kenia. Die ontmoette ze toen ze voor haar werk naar Kenia ging. ,,Mijn hart ligt wel een beetje in Kenia. Voornamelijk voor hem, maar ik ben ook verliefd geworden op het land." 

Lees het hele verhaal met Mirthe in de Eendrachtbode van 31 januari. 

Meer berichten