Logo eendrachtbode.nl
Middenin Jan Heshof (PvdA/GL), links van hem partijgenoot Jacques Dekkers en rechts George de Leeuw van ABT tijdens de raadsvergadering van vorige week donderdag
Middenin Jan Heshof (PvdA/GL), links van hem partijgenoot Jacques Dekkers en rechts George de Leeuw van ABT tijdens de raadsvergadering van vorige week donderdag

Voltallige oppositie steunt motie van treurnis over regenboogvlag

,,Ik vind het ontzettend jammer dat deze motie er ligt", zei burgemeester Ger van de Velde. ,,Gaat het nu om eigen gewin of het belang waar we het voor doen?", vroeg Anco Fase (VVD) aan de indieners van de motie van treurnis. Alle oppositiepartijen steunden vorige week donderdag de motie van PvdA/GL. Zij willen daarmee toch nog eens laten blijken dat ze het jammer vinden dat de gemeente de regenboogvlag niet zelf zal hijsen, maar dat aan anderen overlaat.

,,Het had een motie van afkeuring kunnen zijn", zei Vincent Bosch (PVV). Hoewel er 11 oktober een motie van PvdA/GL werd aangenomen om de regenboogvlag te hijsen, gaat de gemeente dat dus niet zelf doen. Organisaties krijgen wel de gelegenheid om dat zelf te doen. Op verzoek is er ook iemand van het college aanwezig om de vlag te hijsen. De mast is inmiddels aangesloten bij de andere vlaggenmasten voor bij het gemeentehuis in Tholen. Eerst zou die apart komen te staan, dichterbij de Postweg.

Invulling

Zeker de indienende partij, maar ook het CDA gaf aan, onder andere in deze krant, niet tevreden te zijn met die invulling. Ze zeiden er in de laatste commissievergadering alleen verbazingwekkend genoeg niks over. Die ontevredenheid kwam er uiteindelijk toch uit met de motie van treurnis. Jan Heshof van de PvdA/ GL: ,,We hebben bedoeld dat de vlag door de gemeente of namens de gemeente gehesen zou worden. Jammer dat men er op deze manier op terugkomt." Ook het CDA vindt dat de gemeente op deze manier geen verantwoordelijkheid neemt. ,,Het is ook een deel van de gemeenschap dat er om vraagt", zei Petrina Geluk.

Meer berichten