Logo eendrachtbode.nl

’Toen hij die ene mail begon met Lieve Marja, smolt ik’

Floor Feleûs (62) en Marja Breeman (52) uit Sint Philipsland zijn drie jaar geleden door het noodlot een stel geworden. Beiden verloren hun partner. Het geloof speelt voor hen een belangrijke rol. ,,Door de dingen die ik meegemaakt heb, ben ik gedwongen te geloven", vertelt Floor.

Floor en Marja zijn allebei rasechte Fluplanders. Marja lijdt al haar hele leven aan een zeldzame ziekte: PHARC. Dat is een storing in de genen die schade toebrengt aan de zenuwen. Marja is slechtziend, heeft altijd pijn, kan slecht lopen en bewegen en wordt waarschijnlijk blind. Er zijn vooralsnog geen medicijnen om de ziekte te bestrijden. ,,Ik ben er vroeger veel mee gepest, dat heeft me erg veel pijn gedaan", vertelt Marja.

Haar man Johan zorgde altijd voor haar en het huishouden, tot hij drie jaar geleden onverwachts overleed. ,,Aan een longembolie", zucht Marja. ,,Toen was het even strijden met zijn drietjes. Mijn twee dochters hebben me heel goed opgevangen."

Ook Floor verloor zijn partner, zijn vrouw Jozé overleed aan kanker. Toen de man van Marja overleed, kende ze Floor nog niet persoonlijk. ,,Ik kende Marja via Jozé. Ooit hebben ze eens samen gewerkt in een bollenschuur. Marja stuurde haar ooit, tijdens haar ziektebed, een kaart. Dat vonden we zo ontroerend. Dat ze ondanks alles toch nog aan anderen dacht. Toen ik hoorde dat Johan overleden was, was ik boos op God. Hoe kon hij dat nou doen? Marja had al zoveel, en Johan was haar grootste steun en toeverlaat", vertelt Floor.

Lees het hele verhaal met Floor en Marja in de Eendrachtbode van 14 februari. 

Meer berichten