Logo eendrachtbode.nl

Cabaretier Erik van Muiswinkel heeft Thoolse voorouders

Erik van Muiswinkel, waarschijnlijk de bekendste (oud) Zwarte Piet van televisie, was woensdag in Tholen voor opnames van het televisieprogramma Verborgen Verleden. Bekende Nederlanders gaan daarin op zoek naar hun herkomst. Een van zijn voorouders is Hubert de Wilde. Die werd in 1853 geboren in Tholen. De uitzending staat gepland voor het seizoen dat wordt uitgezonden in de volgende winter. 

Van Muiswinkel was jarenlang Hoofdpiet in de landelijke televisieuitzendingen rondom Sinterklaas tot hij 2016 stopte. Hij vond Zwarte Piet toch racistisch. Daarnaast is hij bekend van zijn bijdragen aan televisieprogramma's als Kopspijkers. Van Muiswinkel heeft als cabaretier diverse theatershows gehad en schrijft daar ook liedjes voor. 

In januari van dit jaar leidde de zoektocht van Victor Middelkoop, beter bekend als televisiegoochelaar Victor Mids, hem naar Tholen. In het oude stadhuis aan de Hoogstraat in Tholen werd Victor ontvangen door Kees Slager, die hem meenam in de geschiedenis van zijn voorvader van moeders kant Adriaan Kasper. Deze Adriaan werd in 1811 geboren in Tholen, maar werd op heel jonge leeftijd al wees door het overlijden van zijn beide ouders en als gevolg daarvan is hij opgenomen in het weeshuis. Wat er verder is gebeurd met deze voorvader is te zien in de uitzending van Verborgen Verleden op 28 februari op NPO 2 om 20.25 uur. In september 2018 speelde Tholen ook al een rol in het televisieprogramma. Toen kwam cabaretière, zangeres en actrice Karin Bloemen via haar zoektocht in de gemeente Tholen terecht. Deze uitzending is eventueel terug te kijken via NPO Start. 

Meer berichten