Logo eendrachtbode.nl
Piet Nuijten op weg naar de prikpost in Maartenshof. Na het vertrek van de tandarts komt er weer een ruimte vrij in het gebouw.
Piet Nuijten op weg naar de prikpost in Maartenshof. Na het vertrek van de tandarts komt er weer een ruimte vrij in het gebouw.

Mogelijk twee gezondheidscentra met huisartsen in Sint-Maartensdijk

Er komen straks mogelijk twee gezondheidscentra in Sint-Maartensdijk. Nu is er een in Maartenshof, maar mogelijk komt er ook een nieuw centrum op de plek van de oude kleuterschool aan de Rädda Barnenstraat. Burgemeester en wethouders zijn bereid daaraan mee te werken, zegt wethouder Peter Hoek desgevraagd.

Het bestemmingsplan hoeft er niet voor gewijzigd te worden. Er rust nu een bestemming op voor maatschappelijke doeleinden, zegt de wethouder. Huisarts Niels van Disseldorp kijkt serieus naar een nieuw gezondheidscentrum in het dorp. Hij liet bij het rondetafelgesprek met de SGP eind januari in Het Raedthuys weten dat er behoefte is dan een gezondheidscentrum waar verschillende disciplines in onder kunnen worden gebracht. Nu maakt hij voor zijn huisartsenpraktijk en apotheek nog gebruik van de praktijkruimte van zijn voorganger dokter Jansen aan de Oostvest.

Geen bezwaar

Volgens wethouder Hoek zijn de gesprekken positief. ,,Het is mooi om te zien hoe enthousiast Van Disseldorp is over zijn visie op de gezondheidszorg.'' Dat er straks twee gezondheidscentra komen, is volgens de wethouder geen bezwaar. ,,Dat is de ruimte die we aan de samenleving geven. Als dat zo is, dan is dat zo.''

Vertrek tandarts 

De gezondheidszorg in de smalstad is momenteel volop in beweging. Tandarts Jos van Dort vertrekt uit het gezondheidscentrum in Maartenshof naar de grote nieuwe tandartsenpraktijk in Sint-Annaland. Per 1 april al verhuist de 65-jarige tandarts uit de smalstad. Hij begon in 1991 aan de Noordpoort en opende later, in 2006, zijn praktijk in het gezondheidscentrum in Maartenshof dat toen met 32 huur- en koopwoningen was uitgebreid. Zijn huurcontract loopt weliswaar nog tot 2020, maar dat is overgenomen door de uit Portugal afkomstige Daniël Silva die samen met Van Dort en Verkouteren in een nieuw avontuur stapt. Van Dort ziet er naar uit, hij krijgt straks alle instrumenten en apparatuur nieuw.

Meer berichten