Logo eendrachtbode.nl

Carmen en Kees Verburg komen allerlei veranderingen te boven

Carmen Verburg-Geluk is geboren en getogen in Sint-Annaland en is naast haar werk als kraamverzorgster in haar vrije tijd Marietje van de visboer. Een van de typetjes die Carmen op het lijf is geschreven. Haar man Kees kwam in 1996 wonen in het huis aan de Bierensstraat waar ze nu nog steeds met veel genoegen verblijven. Hij voelde zich er direct opgenomen en zou er nooit meer weg willen, al kreeg hij een miljoen euro. Kees is op dit moment aan het bijkomen van een hernia operatie. De muur hangt vol met kaarten bijna allemaal uit Sint-Annaland.

Kees groeide op in Haastrecht op een veeteeltbedrijf. Kees: ,,We hadden koeien, varkens en kippen.'' Het was zijn lust en zijn leven om daar altijd buiten te zijn en mee te werken op het bedrijf van zijn ouders. Hij had een vreselijke hekel aan school en in het voortgezet onderwijs koos hij voor het bakkers- en banketbakkersvak omdat hij niet op de boerderij terecht kon, want die was voor zijn oudste broer.

Kees: ,, Als ik maar met mijn handen bezig kon zijn, was het goed. Ik ben een doener en geen denker." Carmen zit heel anders in elkaar. Ze zag het levenslicht op 6 februari 1972 in de Doublethstraat waar ze met haar oudere zus en ouders graag woonde. Haar vader werkte op vele bedrijven als spuiter en hield van avontuur. Carmen: ,, Altijd verzon hij wel wat en wij vonden het geweldig. Als er sneeuw lag, bond hij de slee achter de Peugeot en trok ons zo door de straten in de buurt. Mijn moeder was actief in de Alphahulp voor ouderen en later verkocht ze Avon schoonheidsartikelen en voorzag heel Zeeland en West-Brabant van deze producten."

Lees het hele verhaal met Carmen en Kees Verburg in de Eendrachtbode van 28 februari. 

Meer berichten