Logo eendrachtbode.nl

Gemeente legt oproep van rechter naast zich neer

De gemeente wil voor G. Fens uit Tholen geen woonwagen terugplaatsen terwijl ze de oude wel heeft verwijderd. Hij is daardoor dakloos en heeft daarom een kort geding aangespannen. Vrijdagmiddag was de zitting bij de rechtbank in Middelburg. Rechter E.K. van der Lende drong bij de gemeente aan om het geschil op te lossen en niet méér gemeenschapsgeld te gebruiken voor verdere rechtszaken. Ze kiest er toch voor om verder te gaan met een bodemprocedure.

G. Fens (25) uit Tholen vindt dat er snel iets moet gebeuren omdat hij momenteel geen dak boven zijn hoofd heeft. Hij woonde sinds mei 2016 samen met zijn oma mevr. Van Poppel-Fens in een wagen op het woonwagenkamp bij de Oudelandsedijk in Tholen, vlakbij het gemeentehuis. Omdat ze ziek was en bedlegerig deed hij het huishouden. Augustus vorig jaar overleed Van Poppel.

Huis kwijt

Op vrijdag 16 november werd de wagen waar zij en haar kleinzoon in woonden van het terrein verwijderd. Fens zat op dat moment in de gevangenis. Toen hij vrij kwam, was hij zijn huis kwijt. Hij slaapt afwisselend bij familie en vrienden, maar wil snel zijn huis terug. Daarom heeft Fens de gemeente Tholen en de stichting Woonwagenbeheer Zuid-West Nederland voor de rechter gesleept. Fens werd vrijdagmiddag bij de rechtbank in Middelburg bijgestaan door advocaat Jan-Willem van Vossen uit Sint-Annaland. Hij werkt bij VLDW in Goes. De gemeente werd vertegenwoordigd door de beheerder van het kamp en advocaat F. Sepmeijer van het kantoor Pels Rijcken uit Den Haag.

Verouderd

De levensduur van de verwijderde woonwagen was al jaren verstreken, zo werd ook erkend door de tegenpartij. ,,We zijn er al zes jaar mee bezig om te zorgen dat die vervangen werd", vertelde Fens. ,,De wagen was al dertig jaar oud. De gemeente heeft dat gerekt en gerekt tot ze overleed. Het is schandalig." Advocaat Van Vossen: ,,Dat geeft wel aan hoe de gemeente met kampbewoners omgaat op Tholen."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 7 maart. 

Meer berichten