Logo eendrachtbode.nl

’Verdwijnen van de kaoje voor ons de grootste verandering’

Allebei zijn ze geboren en getogen in Sint-Maartensdijk: Siem Schot en Henny op den Brouw. Tientallen jaren beheerden ze een bakkerij aan de Haven en momenteel genieten ze van hun verdiende rust.

Nog altijd zijn ze volop actief met wandelen met de Oosterscheldestappers. Ze wonen in het centrum van de smalstad: de Markt, direct naast de Spar, en beiden kennen als geen ander alles en iedereen in hun woonplaats. Siem werd in 1945 geboren en Henny in 1947. Siem: ,,Ik groeide op in een bakkersgezin met vijf andere kinderen. Het was altijd een drukte van belang, maar het voordeel was dat mijn ouders altijd thuis waren." Henny: ,,Ik kom uit een arbeidersgezin. Mijn vader moest altijd hard werken, maar we hebben het altijd goed gehad."

Beiden speelden in hun kinderjaren vooral aan de haven, want daar speelde zich toen bijna alles af. Altijd lagen er binnenvaartschepen voor aardappelen, uien of suikerbieten. Iedereen kwam een kijkje nemen en de kinderen fietsten, stepten, knikkerden, hoepelden of buitelden rond de rekjes. Allebei zijn ze het er over eens: ,,Het verdwijnen van de kaoje was de grootste verandering die we meemaakten."

Lees het hele verhaal met Siem Schot en Henny op den Brouw in de Eendrachtbode van 7 maart. 

Meer berichten