Logo eendrachtbode.nl

250 bezoekers bij open dag Meestoof Sint-Annaland

Het fenomeen open dag was voor streekmuseum de Meestoof in Sint-Annaland niet nieuw, maar al wel weer twaalf jaar geleden. Die van zaterdag was een succes. Er kwamen 250 bezoekers op af. Het doel was om nieuwe vrijwilligers enthousiast te maken. Tevens kon er al iets gezien worden van de nieuwe expositie 75 jaar bevrijding.

Ingrid van Oudenniel is meer dan tevreden over de opkomst. ,,De eerste bezoeker meldde zich al om negen uur, maar dat was nog een uurtje te vroeg." Ingrid is al achttien jaar vrijwilliger en meldde zich aan op een open dag. ,, Ik kom uit het onderwijs en daarom ligt mijn taak bij de educatie.  Het is belangrijk dat we ons cultureel erfgoed bewaren. Het is je DNA. Dat wil  je toch weten. De verhalen over de rijke historie van Tholen en Sint-Philipsland zijn waard om verteld te worden en daar maken we lessen over.

Olga Molegraaf (op de foto) is zestien jaar vrijwilliger. ,,Ik begon destijds uit interesse en vond het ook leuk. Dat is nog steeds zo. Het bewaren van het cultureel erfgoed van Tholen en Sint-Philipsland moet iedereen toch ter harte gaan. Ik wil  het verhaal graag doorvertellen aan de volgende generatie voor de eigen regio en familie. Het is daarom fijn dat de open dag zo'n succes is."

Meer in de Eendrachtbode van 14 maart. 

Meer berichten