Logo eendrachtbode.nl

Drie woningen van Weggemans in nieuwe wijk Sint-Annaland

De tweede fase van de twee onder een kapwoningen van Bouwbedrijf Weggemans is begonnen. Donderdag zijn de heipalen voor het bouwwerk in de nieuwe wijk Vroonstede in Sint-Annaland de grond in gegaan. ,,Het is hier fijn wonen", zegt Ronny Weggemans.

De heipalen waren op tijd besteld. Daar heeft Weggemans geen vertraging door opgelopen. ,,De vloeren en lijmblokken hebben we ook al. We zijn ruimschoots op tijd geweest." Weggemans legt momenteel de laatste hand aan de eerste twee onder een kapper in de Kromsteven, direct naast de nieuwe. In april wordt die opgeleverd. Het is hetzelfde ontwerp als de koopwoningen waar de palen net voor in de grond zijn gegaan. 

Ruimte genoeg

,,Dit type woningen is voor iedereen geschikt", zegt Weggemans. Jonge stellen, met of zonder kinderwens, en ouders met meerdere kinderen. Er is ruimte genoeg in de huizen die een perceel van 237 vierkante meter beslaan. Het huis heeft een rode baksteen en de keuken zit aan de kant van de straat. Er is er nog één huis vrij van deze bouw en er komt nu dus nog een derde twee onder een kapper bij. 

Drie slaapkamers

Iedere woning telt in elk geval drie slaapkamers. De zolder kan gebruikt worden voor opslag, als relaxruimte, maar natuurlijk ook als extra slaapkamer. Zo is er voor tenminste vijf personen slaapruimte in de woningen met twee verdiepingen. De huizen zijn spiksplinternieuw en dus goed geïsoleerd. Voor de verwarming is er in principe een cv geïnstalleerd. Op het dak komen enkele zonnepanelen die kunnen bijdragen in de eigen energiebehoefte. Er is de mogelijkheid om een garage bij te laten bouwen.  

Levendig dorp

,,Sint-Annaland staat bekend als een levendig dorp op het eiland", zegt Weggemans. Het huis ligt in de wijk Vroonstede die dichtbij de bushalte, het voetbalveld en de tennisbaan ligt. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Ondertussen wordt er even verderop ook gewerkt aan de derde seniorenwoning van Weggemans. De wijk wordt daarmee een doorsnede van de Sint-Annalandse bevolking. Jonge mensen wonen zij aan zij met de oudere dorpsgenoten. 

(Advertorial) 

Bouwbedrijf Weggemans

Bronsgeesteweg, Sint-Annaland

www.bouwbedrijfweggemans.nl

Meer berichten