Logo eendrachtbode.nl

Expositie Nani Kamphuis in Kunstkamer Scherpenisse

Zo'n tien jaar woont Adriana Kamphuis afwisselend in de bossen van Weed in de Verenigde Staten en haar kunstenaarswoning in de Julianastraat in Stavenisse. Maar Kamphuis is ziek en daarom bereidt ze zich voor op een definitief vertrek naar de VS. Zaterdag 16 maart opent misschien wel haar laatste Thoolse expositie in de Kunstkamer in Scherpenisse. ,,Dit voelt als mijn afscheid", zegt Kamphuis.

De rode draad door haar expositie is licht. Adriana's arsenaal aan schilderijen is divers. Ze heeft diverse kustlandschappen van de Oosterschelde in haar arsenaal, maar ook sprookjesbos- achtige taferelen. Groene bossen met verzonnen wezentjes. Soms lijken ze wel ergens op, maar de meesten zijn niet thuis te brengen. Van dat tafereel zijn vele versies. Er liggen ook nog enkele doeken klaar die alleen bedekt zijn met een laag van verschillende groentinten. ,,Er was toen heel mooi licht door de bosbranden in Californië. Wij waren veilig, maar door de vele rook in de lucht was het zonlicht bijzonder. Dat heb ik in die schilderijen proberen te laten zien."

De expositie van Adriana Nani Kamphuis is van 16 maart tot 20 april doordeweeks te bezoeken door deelnemers aan activiteiten in de Kunstkamer. Daarnaast is de tentoonstelling iedere eerste zaterdag van de maand tussen elf en vijf uur geopend voor publiek. Deze zaterdag is om drie uur 's middags de officiële opening.

Meer berichten