Logo eendrachtbode.nl

Benefietconcert voor zieke Marleen van der Moere

De zeventienjarige Marleen van der Moere uit Sint-Annaland raakte door Lyme bijna volledig verlamd. De tiener heeft extreme symptomen van deze in mysterie gehulde ziekte. Deze week ging ze voor het eerst in twee jaar weer naar school. Haar behandeling bij een Duitse kliniek slaat aan, maar wordt niet vergoed door de verzekering. Vijf muziekverenigingen uit Sint-Annaland en een dweilband geven daarom samen op 30 maart een benefietconcert in de Wellevaete.  

Marleen weet eigenlijk niet beter dan dat ze ziek is. Het begon met buikpijn. Het werden heftige hoofdpijnen. Een jaar lang kon ze haar benen en armen niet gebruiken. Pas sinds augustus weet Marleen zeker dat ze de ziekte van Lyme heeft. Doktoren bij een speciale kliniek in het Zuid-Duitse Augsburg bevestigden het vermoeden dat zij en haar ouders al jaren hadden. Zoals bij vele andere Lymepatiënten gingen daar jaren aan bezoeken in Nederlandse ziekenhuizen vooraf.

Uren antibiotica 

De tiener is de afgelopen twee jaren niet naar school geweest. Elke dag moet ze twee keer aan het infuus. Als de antibiotica goed doorloopt, duurt het twee uren voordat alle zakken leeg zijn. Op maandag en donderdag duurt het maar liefst drie uren. Behalve antibiotica krijgt ze ook vitamines toegediend. Behalve deze medicijnen, neemt Marleen ook tientallen pillen per dag.

Muziek

Het concert van 30 maart heeft de titel Leven met Lyme. De verschillende muziekgezelschappen zijn allemaal gelinkt aan Marleen. Ze is zelf nog steeds lid van fanfare Accelerando, ze zat bij het Casembrootkoor, haar moeder was voorzitter van dameskoor Kir Royal, haar vader zit bij de band Toeval en de helft van Toeval zit weer bij het Schorrekoor. Een vriendin van 't Rijks zit in de dweilband Dèèr Voelde Niks Van. De opbrengst van de avond is voor de behandeling van Marleen. ,,Met dit concert willen we een gezellige en informele avond houden'', zegt Accelerando-voorzitter Jacco Goedegebuure.

Meer berichten