Logo eendrachtbode.nl

Peter de Wilde: Meedoen met verenigingsleven

Allebei groeiden ze op in Oud-Vossemeer, maar toch leerden ze elkaar kennen in Nieuw-Vossemeer. Sandra van Dijke heeft van haar passie, de mode, haar werk gemaakt. Peter de Wilde, haar man, heeft als hobby de duivensport. Beiden vinden het jammer dat de sfeer van vroeger er niet meer is, maar ze blijven positief.

In hun kinder- en jeugdjaren was het heerlijk om in Oud-Vossemeer te wonen. Sandra: ,,Iedereen had tijd voor elkaar. Je liep zomaar bij elkaar binnen. Iedereen kende elkaar. Peter: ,, Het wemelde van de winkeltjes. Ik denk dat er wel 30 tot 40 waren. Bij iedere winkelier die bij ons klant was, gingen wij ook om boodschappen. Dat betekende dat we onder andere bij drie bakkers en twee slagers klant waren en het inkopen van de boodschappen werd gelijkelijk verdeeld. Er was een enorme gunningsfactor. Alles kon in die tijd. Als er iemand een storing meldde, dan trok mijn vader erop uit, al was het midden in de nacht of op zondag, want de klant was koning en moest geholpen worden."

Als ze het met nu vergelijken, is er veel veranderd. De vele winkeltjes zijn verdwenen en de kinderen spelen niet meer op straat. Toch zijn ze beiden positief. Peter: ,,Je moet er met zijn allen voor zorgen dat je niet alles kwijt raakt want dat gaat ten koste van de middenstand. Dus hier je boodschappen blijven doen en meedoen met het verenigingsleven."

Ontmoet in disco 

Hoewel Peter en Sandra allebei in Oud-Vossemeer opgroeiden, leerden ze elkaar kennen in discotheek de Blue Star Light in Nieuw-Vossemeer. Ze trouwden op zeven september 1990 en gingen in Rucphen wonen. Dat lag dichter bij hun werkplaats. Ze woonden er tien jaar, maar keerden terug naar Oud-Vossemeer omdat ze daar een prachtige woning hadden gevonden in de Marehoekstraat waar ze nog steeds met veel plezier wonen. Sandra: ,,Toen we terugkeerden, was alles anders. De helft van de mensen kenden we niet meer."

Lees verder in de Eendrachtbode van 21 maart. 

Meer berichten