Logo eendrachtbode.nl

Vossemeer enige dorp met honden losloopplek

Hondenbezitters in Oud-Vossemeer zijn blij met het hondenlosloopveld in het dorpsbos. Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijngebod, maar in Vossemeer geldt er sinds dinsdag een uitzondering voor een stuk gras met een omtrek van 150 meter. Alle Luna's, Boefjes en Charlies kunnen daar voortaan vrij rondlopen.

Althans, zodra de omheining er is. De materialen zijn in elk geval besteld, vertelt ambtenaar Pascal van den Eijnden. Hij voerde overleg met de initiatiefnemers. Christina Briggeman heeft er enige tijd achteraan gezeten. Ze zamelde handtekeningen in en benaderde raadslid Kees Slager (SP). Toen haar dorpsgenoot Jack Vaders (PVV) vorig jaar maart in de raad kwam, pakte hij dat verder op. Vaders laat zijn Corcy en Luna ook in het dorpsbos uit en heeft zodoende ook persoonlijk baat bij een losloopplek voor zijn viervoeters. ,,Hij moest wel even uitzoeken of dat mocht als raadslid zijnde", vertelt Briggeman. ,,Maar het was geen probleem." Vaders kon er dinsdagmiddag alleen zelf niet bij zijn. Hij is op vakantie. Zijn ouders namen samen met zijn twee viervoeters de honneurs waar.

Trots van eiland

Jo van Ballegooy was er met zijn Tosca bij. De initiatiefnemers werden dinsdagochtend blij verrast door het nieuws dat de losloopplek er daadwerkelijk komt. De werkzaamheden worden verdeeld. Het is niet dat de gemeente een zak met geld heeft gegeven, vertelt wethouder Jan Harmsen. ,,Als burgers met initiatieven komen, gaan we samen om de tafel. Zodoende hebben we veel initiatieven. Dat is de trots van ons eiland."

Maaien

De gemeente zorgt voor het gaas en de paaltjes. De hondenbezitters gaan de omheining van ongeveer een meter hoog vervolgens zelf plaatsen. Binnen de omheining komt een bankje te staan en de prullenbak die nu bij de entree van het bosje bij de Gankelweg staat, wordt verplaatst. Dichterbij de omheining. De gemeente zal het gras gewoon blijven maaien zoals altijd. Uitzondering zijn de randjes bij het gaas. Dat doen de initiatiefnemers. Zij zijn ook verantwoordelijk voor eventuele vervanging van paaltjes of gaas. Het college van b. en w. heeft dinsdagochtend formeel mogelijk gemaakt dat er binnen de omheining een uitzondering op het aanlijngebod geldt. Binnen de bebouwde kom mogen trouwe viervoeters niet los lopen. 

Meer berichten