Logo eendrachtbode.nl
Zaterdag 30 maart hebben vrijwilligers het zwembad weer schoongemaakt, zoals hier op de foto in 2017.
Zaterdag 30 maart hebben vrijwilligers het zwembad weer schoongemaakt, zoals hier op de foto in 2017.

Politiek vindt renovatie Haestinge duur, vrijwilligers aan de slag

De Thoolse politiek wil zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk openhouden, maar vindt de geplande renovatiekosten van 1,5 miljoen te hoog. Uitzondering is de VVD. Die partij ziet op Tholen geen toekomst voor twee baden. Als de raad aankomende donderdag instemt met het collegevoorstel voor renovatie, dan gaan de Dorpstafel en de ondernemersvereniging Smalstad samen optrekken met de gemeente voor verdere uitwerking van die plannen. Dan liggen er nog steeds andere opties open.

Vrijwilligers gaan zaterdag (vandaag) aan de slag met de jaarlijkse opschoondag. Normaal gesproken wordt die georganiseerd tegelijk met NLDoet, enkele weken geleden. 

Voor de liefhebbers van zwembad Haestinge ziet de toekomst er goed uit. Tenzij partijen een omslag maken, wordt gekozen voor de optie van renovatie. Hoe die renovatie wordt aangepakt, ligt open. Dat is de intentie van de politiek en van de inwoners van Sint-Maartensdijk.

Natuurzuiver

,,We moeten de kosten onder controle houden en tegelijk verzinnen hoe we eventuele investeringen kunnen terugverdienen", zei Van der Graaf van de Dorpstafel. Hij droomt van een bad waar heel het jaar door allerlei mensen gebruik kan worden gemaakt. ,,We moeten met specialisten praten over de mogelijkheden voor het zwembad." Hij noemde de optie voor een natuurgezuiverd bad waardoor de energiekosten drastisch omlaag zouden kunnen. Energie is een grote kostenpost. ,,Wij hebben alleen de expertise niet." Van der Graaf wil bij te vormen werkgroep experts laten aansluiten om alle opties de revue te laten passeren.

Meer berichten