Logo eendrachtbode.nl

De Kraal richt natuurplein in voor 5000 euro

De groene revolutie van de Zeeuwse schoolpleinen is op Tholen begonnen op de Kraal. Dinsdag werd het natuurplein officieel in gebruik genomen, maar de kinderen maken er al wat langer gebruik van. In de moestuin komt de radijs al boven en in de paddenpoel drijft kikkerdril.

Met de aanleg haalt de school de natuur dichterbij. De leerlingen hoeven maar naar buiten toe om er over te leren en te ervaren wat er groeit en bloeit. De aanleg was mogelijk dankzij de prijs die de school won in een wedstrijd van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. Een van de ouders, Maaike Dekkers, had juffrouw Carmen Bastiaanse van groep 5 en 6 er op attent gemaakt. De kinderen gingen aan de slag en bedachten wat ze wilden in een buitenspeelplek. Ze maakten tekeningen en maquettes en vroegen architect Joost van de Berge, de vriend van de juf wat hij er van zou vinden. De verschillende onderdelen werden samengevoegd en opgestuurd. ,,We hadden nooit gedacht dat we zouden winnen'', vertelde juf Carmen.

Groot feest

De Kraal won er maar liefst 5000 euro mee. ,,Dat was een groot feest en we kregen een bijzondere felicitatie van de burgemeester.'' Tijdens de voorjaarsvakantie is een deel van het plein op de schop gegaan om het ontwerp van de leerlingen uit groep 5 en 6 uit te voeren. ,,Het is voor alle kinderen van de Kraal om te leren ontdekken in de frisse buitenlucht en in de zon.'' De burgemeester mocht samen met een leerling een lint doorknippen. Ze noemde het een prachtig initiatief. ,,Het toont aan hoe belangrijk natuur is voor alle dag.'' Ze gaf de kinderen complimenten voor hun inzet. Voor elk onderdeel van de tuin kwamen leerlingen naar voren om er een bordje bij te plaatsen: de moestuin, de vlindertuin, het insectenhotel, de paddenpoel.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 4 april. 

Meer berichten