Logo eendrachtbode.nl
Kinderen van de openbare basisscholen uit Sint-Maartensdijk, Stavenisse en Scherpenisse kijken naar de voorstelling in Haestinge.
Kinderen van de openbare basisscholen uit Sint-Maartensdijk, Stavenisse en Scherpenisse kijken naar de voorstelling in Haestinge.

Kinderen openbare basisscholen vieren feest

De kinderen en het personeel van de acht Thoolse openbare basisscholen werden deze week getrakteerd op een theatervoorstelling. Het OcTho-bestuur bestaat in 2019 tien jaar en dat wilde het niet ongemerkt voorbij laten gaan, vertelt voorzitter Jan Berends.

Alle 900 kinderen van de diverse scholen genoten van een knotsgekke theatervoorstelling. ,,Het is echt een feest voor de kinderen. Ze zijn met bussen naar de dorpshuizen gebracht. Dat is al een uitje op zich." Er is in de lessen ook aandacht besteed aan het tienjarig bestaan en hoe OcTho is ontstaan. ,,Maar dat is nog lastig voor de kinderen", zegt Berends.

De kinderen van de Luyster Sint Philipsland, Die Heenetrecht Oud-Vossemeer gingen dinsdagochtend per bus naar de Wellevaete in Sint-Annaland. Daar sloten de leerlingen van de Casembrootschool aan. 's Middags ging entertainer Ton Laros met zijn assistente naar Haestinge in Sint-Maartensdijk. De kinderen van de Rieburch kwamen lopend. Voor de Oosterscheldeschool en de Schalm waren weer bussen geregeld. Gisterochtend was het slotstuk voor Ter Tolne Tholen en de Eevliet Poortvliet in Meulvliet in Tholen.

Feest personeel

Voor het personeel was het gistermiddag feest. Ze volgden diverse workshops in Haestinge en de Kunstkamer in Scherpenisse. Ook konden ze een wandeling maken. ,,Niet al het personeel komt hier vandaan. We wilden ze laten zien hoe mooi Tholen eigenlijk is", vertelt Berends.  

Meer berichten