Logo eendrachtbode.nl

De Ark Vossemeer wint wisselbeker schoolvoetbaltoernooi

Zo'n tweehonderd basisschoolkinderen troffen elkaar gisteren op de velden van sportpark Haestinge in Sint-Maartensdijk. Op een zonovergoten middag streden de jongens en meisjes om de eer en het plezier. De wisselbeker bij de jongens 7-tallen werd gewonnen door De Ark uit Oud-Vossemeer. 

yes, Ter Tolne is de best." Sommige teams hebben een yell bedacht om zichzelf op te peppen voor de wedstrijd. Er is zelfs een spandoek te zien. Behalve Ter Tolne doen uit Tholen-stad ook de Regenboogschool, de Kraal en de Veste mee. Van Sint Philipsland doet geen enkele school mee. Uit Oud-Vossemeer alle drie. Ook beide scholen uit Poortvliet. Uit Scherpenisse weer geen een. De leerlingen van de Schalm in Stavenisse zijn er ook bij. Het is goed toeven in de voorjaarzon. Ook ouders genieten. ,,Wel in het goede doel scoren", grapten er veel. Sommigen waren begeleiders van de verschillende teams. Anderen kwamen zomaar even kijken. Bijvoorbeeld Marco Elenbaas uit Sint-Annaland. Zijn dochter Charissa voetbalt bij het team van de Casembrootschool. ,,Ik heb ze van de week nog training gegeven", vertelt hij. Dat lijkt geholpen te hebben. Het potje tegen het team van Die Heenetrecht verloopt goed en eindigt met 2-0 winst.

Handsbal

Bij het schoolvoetbaltoernooi worden de regels en gangbare methoden van het voetbal wat minder streng nageleefd. Een handsbal wordt een enkele keer door de vingers gezien en een van de keepsters gooit vanuit haar nek de bal weer in het spel. Dat is overigens niet fout, maar misschien niet zo effectief. De vreugde is bij ieder doelpunt in elk geval heel groot.

Meer berichten