Logo eendrachtbode.nl

Jan Verwijs geniet nog van iedere reis naar Frankrijk

Niet veel mensen houden het vele tientallen jaren vol bij één baas, maar Jan Verwijs (64) uit Sint-Maartensdijk rijdt al veertig jaar tevreden bij Bernaards Transport uit Halsteren. De trucker gaat tegenwoordig veel naar Frankrijk op en neer. Hij is dol op Italië. Engeland vindt hij minder leuk.

In november zou hij met pensioen kunnen gaan vanwege zijn leeftijd, maar hij rijdt nog door. Vandaar ook de nieuwe vrachtwagen. De sector schreeuwt om personeel. Vaak worden de ouderen vastgehouden om bedrijven draaiende te houden. Voor Jan betekent het kilometers maken in een gloednieuwe wagen. Hij maalt er niet om. ,,Je hoort ook wel eens enge verhalen van mensen bij wie het lichtje uitgaat als ze stoppen. Laat mij nog maar werken", zegt hij. Jan begon bij transportbedrijf Heijboer in Sint-Annaland. ,,Het was of vissen of de vrachtwagen", vertelt de Smerdiekenaar. ,,Toen bleek dat het op de boot niet ging lukken, ging ik voor de vrachtwagen."

Sigaar

De chauffeur heeft niet het gevoel dat hij zijn tijd hoeft te doden onderweg. ,,Je ziet toch steeds weer andere dingen. Ik zet wel eens een muziekje op, maar ik kan zo niet zeggen wat. In Frankrijk zet ik in elk geval geen radio op", zegt hij. Onafscheidelijk is hij in elk geval van zijn sigaar. Hoewel roken op de werkplek verboden is, geldt voor chauffeurs een uitzondering. ,,Ik mag wel roken. Anders gaat het niet goed."

Lees het hele verhaal met Jan Verwijs in de Eendrachtbode van 11 april. 

Meer berichten