Logo eendrachtbode.nl
Foto: Pieter Heijboer | Eendrachtbode

Nieuw Bravis ziekenhuis bij Bulkenaar Roosendaal

Het nieuwe Bravis ziekenhuis komt verder weg van Tholen, bij de locatie Bulkenaar Roosendaal. Vanaf 2025 zal alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg centraal in de regio op deze nieuwe hoofdlocatie worden verleend. Wel wordt er met huisartsen op Tholen gezocht naar manieren om bepaalde zorg op het eiland te verlenen. Dit heeft Bravis dinsdagochtend bekend gemaakt tijdens een persconferentie. 

In de praktijk komt dat erop neer dat Tholenaren verder moeten rijden voor het ziekenhuis. Volgens Bravis komt de 45-minuten norm toch niet in gevaar. Ze zou het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu hebben berekend. Dit terwijl er voor Stavenisse momenteel al zogeheten 'witte vlekken' zijn waar de norm niet gehaald kan worden. Op het moment dat een 112-melding de meldkamer bereikt moet het slachtoffer binnen 45 minuten in het ziekenhuis zijn. 

Het nieuwe ziekenhuis opent in 2025. Dan gaat de locatie in Bergen op Zoom dicht, het voormalige Fransiscus blijft nog wel geopend tot 2030. 

Meer in de Eendrachtbode van 18 april. 

Meer berichten