Logo eendrachtbode.nl

Realistische schilderijen van dominee bij Kunstroute

Voor de tweede keer exposeert dominee Willem Meijer tijdens de kunstroute in Tholen. De pastelkrijtwerken van de predikant van de Hervormde Gemeente hangen in de koorkerk van zijn eigen Grote Kerk. Hij houdt alleen van realisme. ,,Ik wil geen schijnwereld creëren, maar juist de Schepping laten zien."

In de studeerkamer van dominee Willem Meijer staan kasten vol met boeken. De toga hangt net naast de deur. Duidelijk een kamer van een predikant. Bijzonder aan de kamer is de aanwezigheid van verschillende schilderijen, een ezel en een soort ko­ er met allerlei stukken krijt. ,,De meesten die me niet kennen, kijken vreemd op. Het lijkt wel een atelier. Ja, dit doe ik er nog bij. Ik heb net zo goed ontspanning nodig."

Hoewel voor de meesten de zondag vrij is, heeft de dominee juist zijn drukste dag. ,,Die is heel intensief. Daarom hou ik de zaterdag vrij voor mijn gezin. Als ik krijt, dan is dat dus ook meestal op zaterdagmiddag." Op aandringen van de Thoolse schilder en gemeentelid Johan Baaij deed hij vorig jaar voor het eerst mee aan de Kunstroute. ,,Zodoende. Het is goed bevallen. Er kwamen veel reacties op mijn schilderijen. Toen ze mij vroegen om weer mee te doen, vond ik dat prima." Meijer zal zo'n tien werken exposeren in de koorkerk van de Grote Kerk. Samen met vijf anderen.

Lees het hele verhaal met de schilderende dominee in de Eendrachtbode van 18 april.

Meijer is één van de exposanten tijdens de Kunstroute van vrijdag 26 en zaterdag 27 april in de Tholen. Hij staat in de koorkerk van de Grote Kerk. Diverse ateliers in de Thoolse binnenstad zijn geopend voor het publiek. Daarnaast is er een veelzijdig muzikaal programma. In de Grote Kerk, katholieke kerk en het oude stadhuis zijn doorlopend optredens. Het volledige programma met tijden staat in de Eendrachtbode van 18 april. 

Meer berichten