Logo eendrachtbode.nl

Oud-Vossemeer krijgt facelift met 33 woningen op bedrijventerrein

De plannen van Timek Planontwikkeling om 33 nieuwe woningen te bouwen op het oude bedrijfsterrein langs de Coentjesweg in Oud-Vossemeer zijn dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst vooral enthousiast ontvangen. Veel omwonenden van het terrein met loodsen en kantoorpand bezochten het inloopuurtje in het Huys van Roosevelt.

Het plan heet Marehoek, naar de achterliggende straat. Er komen 33 woningen. Die zijn opgedeeld in een appartementenvilla, rijtjeswoningen en vrije kavels. De villa zal twee bouwlagen hebben en komt tussen de vrije kavels aan de Coentjesweg en de rijtjeswoningen. Vier van de vrije kavels liggen aan de Coentjesweg. De andere woningen krijgen allemaal een ontsluiting via de Marehoekstraat. De veertien rijtjeswoningen zijn bedoeld voor senioren en starters. Ze krijgen een 'dorps' karakter met wisselende gevels. De planmakers beogen eenzelfde sfeer te creëren als in de Venkelstraat in Tholen.

Nieuwe buren

Jacco Geilings en zijn vrouw wonen aan de Coentjesweg. Hun kavel grenst aan het terrein van het vroegere aannemingsbedrijf Hommel, dat gespecialiseerd was in kabels en leidingen. Links zijn er drie van de vrije kavels, rechts eentje. Ze zitten er middenin. ,,We krijgen veel nieuwe buren", vertelt hij lachend. Nu heeft hij vrij uitzicht op een weitje met schapen. Vanuit zijn achtertuin kijkt hij recht tegen de loodsen aan ,,Ik vind het niet erg dat die weg gaan en ik snap dat je het dan in één project pakt, dus ook het weitje meeneemt." Dat Geilings straks tegen woningen aankijkt, daar ligt hij niet wakker van. ,,Ik heb geen goede reden om er tegen te zijn. Ik denk graag in oplossingen."

Deurloo

,,Deze avond is dan ook bedoeld om de buren te informeren", zegt Paul Timmermans van Timek. Hij en zijn collega Vincent van der Male geven tekst en uitleg bij de bouwtekeningen en documenten. Bouwer Jordy Deurloo van aannemingsbedrijf Deurloo staat bezoekers ook te woord. Timek en Deurloo gaan de grond kopen van Cees Hommel. Hans-Willem Hopmans van de gelijknamige makelaardij is er ook. ,,We verkopen de woningen samen met Baas", vertelt hij.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 25 april. 

Meer berichten