Logo eendrachtbode.nl

Leo Troost uit Smerdiek in GTST en videoclip van Sevn Alias

Wie veel Goede Tijden Slechte Tijden kijkt of de videoclip bij het nummer Big Man van de Nederlandse rapper Sevn Alias heeft gezien, kan daar ook een eilandgenoot in terugvinden. Leo Troost uit Sint-Maartensdijk (66) is na zijn pensionering figurant geworden. Hij staat iedere week weer op een andere set.  

Troost kruipt als figurant even in de huid van iemand anders. Soms is hij van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bezig op een bijzondere locatie. Een andere keer is binnen twee uurtjes werk in een studio weer klaar. Hij is niet altijd zomaar een rekwisiet. Er is een onderscheid tussen figuranten en zogeheten edelfiguranten. Die laatste komen vaker in beeld, keren terug en hebben bovendien ook tekst. Hij heeft zodoende gespeeld voor bijvoorbeeld bankier en minister.

,,Het is nooit heel veel tekst", zegt hij op de bank in zijn woning in Sint-Maartensdijk. Het kan een turbulent bestaan zijn. ,,Gisteren ben ik gebeld of ik vanmorgen voor een videoclip kon komen." Hij heeft afgezegd. Niet alleen voor het interview, maar ook om wat met zijn vrouw te kunnen doen. ,,Het is voor mij een hobby. Ik krijg er wel wat voor, maar daar word je niet rijk van. Daar kan ik geen groter huis van kopen. Mijn vrouw werkt nog en ik heb nog geen zin om stil te zitten."

Lees het hele verhaal met Leo Troost in de Eendrachtbode van 25 april. 

Meer berichten